sendukkayu

apa khabar semua....dah lama saya tak update blog...maklumlah...hehehe....
tanggal 13hb Ogos 2009 aku telah terpilih untuk pergi ke latihan pusat SIPMA yang berlansung di Institut Perguruan Tengku Bainun di Penang....sepatutnya latihan pusat bagi kumpulan olahraga berlansung selama 5 hari....kontinjen IPIK telah tiba di IPTB lebih awal daripada jadual latihan kerana mengikut pasukan bola sepak IPIK yang turut menjalani latihan pusat di IPSAH....ini bermakna kami telah tiba sehari awal....kontinjen olahraga terdiri daripada Kak Ekin ( lontar peluru, merejam lembing dan lempar cekera) , Efa ( 1oom pagar, 100m, 400m pagar ) , Alai ( 1500m, 800m ) , Petak ( 1oom), Zamir ( 400m pagar) dan aku (110m pagar). Dino dari IPTEK Kl juga ikut bas IPIK kerana dia merupakan wakil tunggal bagi IPnya (merejam lembing).

sesampai sahaja di IPTB, kami masing2 diberikan kunci dan aku sebilik dengan Dino @ Ah Ben gelaran yg diberi Zamir...ntah nape, sesuka hati dier jer....almaklum, kami ditempatkan di asrama Budiman iaitu asrama untuk junior. tak dinafikan kehidupan di asrama tuh memang tak bermakna. suasana yang terlampau sunyi dan membosankan. tiada kemudahan termasuklah water cooler yang hanya boleh didapati di asrama senior terlatak bersebelahan. ape pun, agak menakutkan juga kerana kami tinggal di asrama bekas pelajar perempuan tinggal. Zamir paling takut untuk ke tandas....hahahaha....kitorunk 4 org lepak bersama memandangkan hanya kami jew yang sampai dulu....tak de apa yang boleh kami buat selain bermain enternet (kebetulan Petak bawak)...itupun nak sign ape2 tak leh...hanya tagged, facebok dan myspace. seharian makan dan tido...

semangat pada hari kedua. dalam jam 9.30 kami berempat pergi jogging keluar dari IPTB dengan satu matlamat. iaitu mencari kedai runcit untuk membeli air 100 plus....hahahaha...agak jauh la jugak untuk mencari kedai runcit...maka tidak hairanlah jika ada koperasi di hadapan asrama ( walapun kami lansung tak perasan kewujudan nya )......setelah penat jogging dan hasrat pun tercapai, masuk bilik jew terus tido.....tengah sedap2 tidor, kami dikejutkan dengan berita yang mengutkan kami...hahaha....latihan SIPMA dibatalkan atas sebab keselamatan berikutan penularan wabak H1N1 yang semakin membimbangkan.... alangkah terkejutnya...hahaha... biarpun agak suka kerana masih belum bersedia.....petang tu aku terus tepon abg aku untuk bawa kitorunk keluar jalan2 kat jusco....huhuuhuhu...kitorunk gi beli sikit2 barang dan tgk wayang citer G.I.JOE....menarik gak lah,.....

hurmmm....ni citer kurang enak.....sesampai je kat depan gate IPTB, pak guard tak nak bukak gate pasal kitorunk balik lewat...pelbagai usaha dilakukan namun....pak guard masih berkeras untuk tidak membuka pintu,....sakit hati tu ade la jugak, menyampah sesangat kat pak guard yang berkumis tebal tuh...hish....ikutkan hati Zamir nak jew dier hentak pak cik tuh...dah la tak taw kehadiran kitorunk training kat situ..dah tu, tak caye lak kitorunk ni student IPG gak. memang melampau....En Dahlan pun tak dapat tolong....Abg aku pun kuar keta dan cakap ngan pak cik tuh....huh...settle....kitorunk melangkah masuk dengan hati yang panas....huh...sedap jalan2, dengar anjing melalak...apa lagi, bertempiaran kitorunk lari.....hahahaha....takut gak kena kejar anjing.....hahahah..keltihan, kitorunk terus tidur menantikan hari esok untuk berangkat pulang...hahahah...barang2 dah siap kemas dah....hurmmmm.... nantikan latihan pusat pada 4-7 september 2009 di UUM...hahahah....boleh pergi padang besar ( selalu diperkatakn oleh Petak)..
4 Responses
  1. jaCq Says:

    wakakaka... lucunyerr.. tapi best la korang g.. hahaha..tak sangka laki yang gagah nak g bertanding ruper2nyerr ader gak aura2 penakut ea... hahaha... EUWWW!! =D


  2. sendukkayu Says:

    jahat nyer ko ni jac....
    ape pun aku dapat p sipma...wakakakaka


  3. kacang botol Says:

    hoi!!!
    stakat g SIP** 2 hari tu x yah nak bangga la!!
    Bkn mAin lagi dye punya menunjuk2 nk g..tut tut 2 hari je da kene hantar balik. komemang x layak la wey...MACAM NI LA MELAYU!!!....hahahaha...ari tu pandai ckp kat bdk KES** malu coz kene balik.hahaha...padan muke kamu...ni kamu plk yang kene....pengecualian kelas sampai ahad kononye la..tapi......hmmm
    mls la nk cier lagi.kang menangis plk..hahahah


  4. kacang botol Says:

    jgn lupe tgk blog aku yer
    gambar ko besar2 aku taruk dpn tu
    alaa...psl SIP** nila
    hahahaha


Post a Comment